Laser Lite information 1

 

Allmänt:

 

Alla Laser Lites schampon och balsam/behandlingar är utformade till att bli utspädda, antingen till bad i vanligt kar eller i hydrobad. Alla Laser Lites schampon är sk. ”låglöddrande” för att förhindra överdrivet lödder vid användande av pump eller i hydrobad.

Tack vare ph-balansen i Laser Lites schampo och balsam KAN du använd dem i koncentrerad form.

 

LASER LITES – för alla typer av pälsar.

 

Kategori 1 – Slät till mediumlånga pälsar:

(ex schäfer, korthårig chihuahua, släthårig foxterrier, boxer, whippet, labrador mm)

 

Flertalet av dessa raser bör ha en slät päls där varje hårstrå lätt kan urskiljas med blotta ögat. Den ska kännas len vid beröring och ha en naturlig lyster.

 

Utställningsbad:

 

Om pälsen är i god kondition schamponera hunden med någon av följande produkter: Stripping- Lanolin- eller Herbalschampo. Vi rekommenderar att du använder Strippingschampo  var 6:e – 8:e vecka för att försäkra dig om att pälsen är helt fri från rester av balsam och andra preparat. Päls som inte är ordentligt rengjord eller överpreparerad blir lätt matt och fluffig. Schamponera alltid två ggr och skölj grundligt ur allt schampo.

 

Vi rekommenderar att du efterbehandlar pälsen med någon av följande produkter: Rince-

Conditioner, Balsam eller Lanolinconditioner mixad med en tsk Silk för extra glans och en jämn finnish. Skölj inte helt utan lämna gärna lite balsam kvar i pälsen.

 

 

På utställningsdagen rekommenderar vi Showspray. Applicera med din favorit groomingvante eller med fördel ett sämskinn.

 

Underhåll:

 

Många raser i den här kategorien badas inte varje vecka.  Vid bad av dessa raser rekommenderar vi att du gör som ett vanligt utställningsbad. Om du väljer att inte bada din hund rekommenderar vi att du använder ett torrschampo. Denna typ av schampoprodukter ar utformade för att ej sköljas ur.

 

 

 

 

Kategori 2 – Pälsar med fanor.

 

Mediumlång fyllig päls med behäng på ben, under bröstkorg och på svansen. (ex Australian shepard, Border Collie, Borzoi, Cavalier King Charles Spaniel,

Cocker Spaniel, Långhårig tax, Saluki, Japanese Chin och Papillon.

 

Majoriteten av denna kategori skall ha en mediumlång rak kroppsbehåring med långa mjuka fanor. Övergången mellan den raka kroppsbehåringen och behänget bör ej vara för markerat.

 

Utställningsbad:

 

Är pälsen i god kondition använd ngn av följande produkter: Lanonlinschampo eller Herbalschampo. Återigen rekommenderar vi att du använder Strippingschampo var 6e – 8e vecka för att försäkra dig om att pälsen är helt fri från skadliga rester. Ifall det finns gamla rester av balsam och andra behandlingar kvar i pälsen blir den matt och ser lätt ut att vara i dålig kondition. Att borsta fanorna blir ett problem då det känns som att borsten eller kammen ”fastnar” i pälsen. Schamponera alltid två ggr och försäkra dig att allt schampo är noga ursköljt.

 

Beroende på pälsens dagsform, behandla pälsen enligt följande förslag: Använd Rinseconditioner, Balsamconditioner eller Lanolinconditioner. Skölj ur allt balsam noga, mixa en kapsyl silk med upp till 5L varmt vatten och ös blandningen över pälsen. Skölj ej utan torka som vanligt.

Många av raserna i denna kategori lider av vågiga toppar. Om du har detta problem på din hund rekommenderar vi att du använder Go Straight för önskad effekt.

Ett annat problem i denna kategori är brist på volym i behänget. Volume Plus är en utmärkt produkt som inte bara ger dig omedelbart resultat utan utan resultatet håller i sig hela utställningsdagen. Om det behövs ytterligare effekt blanda Volume Plus med vatten i en sprayflaska. Spraya helt lätt och blås sedan torrt med fönen.

På utställningsdagen rekommenderar vi att du använder Showspray.

För att vårda behänget rekommenderas att aldrig borsta en torr päls, använd därför Showspray även till dagligt bruk.

 

Underhåll:

Underhållsbad av dessa raser bör ske på samma sätt som utställningsbadet dock utan att använda Go Straight eller Volume Plus. Ett av huvudproblemet brukar vara missfärgningar av urin, vi rekommenderar dagligt bruk av sk torrschampo för att tvätta ut missfärgningar av urin och andra substanser. Spraya på den smutsiga pälsen, torka med en torr handuk eller föna torrt. Du kan också använda potatismjöl för att torka pälsen. Om pälsen är svårt missfärgad se vår ”Stainremover” del.

 

 

 

 

 

Kategori 3 – Terrier- och schnauzerpälsar

 

Ex. Airdale-, Border-, Cairn-, Skotsk- och West Highland White Terriers. Skotsk hjorthund, Irländsk Varghund och Schnauzers.

 

Beskrivningen för denna kategori är hård eller sträv päls, några är utrustade med mjukare päls men nyckelordet är sträv.

 

Utställningsbad:

Om pälsen är i absolut toppkondition och det inte krävs någon extra ”strävhet”, schamponera då antingen i Stripping, ToTree- eller Citronellaschampo. Ingen efterbehandling är nödvändig på utställningsdagen. Om pälsen är lite för mjuk använd då Strippingschampo blandat med lite No More Stains för att för att förbättra stadgan.

 

Underhåll:
Återigen är detta en kategori som inte badas varje vecka. Om du inte badar hela hunden använd torrschampo som ej behöver sköljas ur. Spraya torrschampo över pälsen och täck den med en fuktig och varm handduk. Detta tar bort smuts, annan sörja och ev ”hundodör” och lämnar pälsen ren och väldoftande. Späd gärna torrschampot med vatten för denna typ av pälsar.

 

Missfärgningar är återigen ett problem och vi rekommenderar återigen dagligt bruk av torrschampo för att förhindra urinfläckar och andra missfärgningar.

 

Som många raser användes till dessa pälsar en kombination av olika produkter, vi rekommenderar att du tvättar ren all typ av behäng efter utställning. Använd då Lanolin- eller

Herbalschampo. Då behängen oftast har rikligt med hårväxt bör man använda balsam mellan utställningarna, vi rekommenderar att du använder Rinseconditioner, Balsamconditioner eller Lanolinconditioner. Balsam skyddat pälsens naturliga elasticitet och förhindrar slitage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategori 4 – Spetspälsar

 

Ex; Akita, Alaskan Malamute, Chow Chow, Älghund, Finsk Spets, Pomeranin, Samojed, Siberian Husky, Shiba mm.

 

Raserna i denna kategori ska ha en tät underull med längre täckhår.  Dessa pälsar ska ha en naturlig stadga och stå ut från kroppen.

 

Dessa är de mest missförstådda av pälsar. Många utställare tror att om man preparerar pälsen med puder och andra hopkok så får man ett korrekt resultat…

Många utställare tror inte heller att dessa pälsar någonsin ska tvättas. Fråga vilken domare som helst så får du garanterat svaret att inget kan vara längre från sanningen. Att behöva känna igenom en skitig päls, full med puder och med en dålig odör är något av det mest motbjudande man kan behöva göra.

 

Utställningsbad:

Det är absolut nödvändigt att du framhäver den naturliga krispigheten för att få den efterlängtade stadgan. Är man av den gamla –”inte bada utan använder puder”-skolan föreslår vi att man istället använder Strippingschampo i väl utspädd form. Ifall pälsen är väldigt smutsig och illaluktande bör man schamponera två ggr. Skölj noga ur allt schampo och torka med en fön på svag värme.

 

Ifall pälsen behöver extra stadga och volym använd Volume Plus, antingen som balsam eller mixad i en sprayflaska. Föna sedan som vanligt.

 

Underhåll:

Som sagt, detta är en grupp som sällan badar. Om du tänker bada din hund rekommenderar vi att du gör på samma sätt som utställningsbadet. Man kan också använda torrschampo, en produkt som ej bejöver sköljas ur pälsen. Spraya och föna, processen tar effektivt bort smuts och ovälkommen ”hundodör”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategori 5 – Långa, mjuka och silkiga pälsar.

 

Ex; Afghanhundar, Amerikansk Cocker, Australian Silky Terrier, Malteser, Shi Tzu, Lhasa Apso och Soft Coated Wheaten.

 

De flesta av dessa raser ska ha en mjuk flytande päls där varje strå är skönjbart. I fallet med Lhasa Apso så är det många som missförstår den pälsen, deras päls ska vara hård inte sträv. Uppfattningen är att dessa pälsar är mjuka vid beröring men är också att varje strå är tjockare och därför ger ett hårdare intryck.

 

Utställningsbad.

Om pälsen är i god kondition använd någon av följande produkter: Lanolin- eller Herbalschampo. Återigen rekommenderar vi att du rengör pälsen med Stripping Schampo var 6e – 8e vecka för att försäkra dig om att pälsen är helt fri från balsam- och andra rester. Återigen påminner vi om att en päls som inte är helt ren lätt blir matt och ser ut att vara i dålig kondition. Att borsta pälsen blir också svårare då det känns som att borsten ”fastnar” i pälsen.

Det är även så att en inte helt ren päls tenderar att trassla sig mer. Schamponera alltid två ggr

Och försäkra dig om att allt schampo är noga ursköljt ur pälsen. Ifall pälsen är lite torr kan du pröva att använda Duo 2 – 1schampo till den andra schamponeringen.

 

Vi rekommenderar att du behandlar pälsen med någon av följande produkter: Lanolinconditioner, Draper eller Intensive Protein Treatment blandad med en tsk silk för extra glans och finish.

 

Ifall pälsen är torr rekommenderar vi att du behandlar med Protein Treatment på följande vis: Schamponera pälsen som ovan. Applicera Protein Treatment outspädd direkt på pälsen, använd dina händer att fördela produkten på hela stråt ända från huden ut i toppen. Arbeta in behandlingen medhårs. Skrubba inte då det lätt uppstår tovor vid omild behandling. Packa in hunden i varma handdukar och låt Protein Treatment verka ända upp till 30 minuter för bästa resultat.

Ta gärna en kopp kaffe och se din favorit såpa under tiden. Hundens naturliga kroppsvärme aktiverar behandlingen och hjälper kollagenet att reparera hårstråt. När inpackningen är klar ska dö skölja ur noga i ljummet vatten för att sluta hela stråt.

Mixa 1 – 5 kapsyler Protein Treatment med en tsk silk i ca 1 – 3L varmt vatten, placera hunden i badkaret med pluggen i och ös sedan blandningen över hunden flera ggr. När du är säker på att lösningen  är noga fördelad skölj helt lätt och torka med fön som vanligt.

Denna procedur renoverar inte bara en torr och sliten päls utan åter stället också pälsens naturliga elasticitet.

 

 

 

 

Kategori 6 – pudlar

 

Det finns flera varianter av pudlar med standarden och pälskvaliteten är densamma oavsett storlek.

 

Det är önskvärt att pudelns päls är hård och med naturlig stadga står ut från kroppen.

 

Utställningsbad:

Vita och ljusa pudlar är benägna att lätt bli missfärgade av urin, smuts och gräs. För att effektivt ta bort missfärgningar, blanda schampot med No More Stains. Blanda en dl schampo med ½ msk No More Stains, tillsätt hett vatten tillräckligt mycket för att producera en pasta.

Applicera pastan på de missfärgade ställena och låt den verka i minst 15 minuter. När behandlingen är över så schamponera hunden med ditt Laser Lites favoritschampo. Då alla blekande processer tenderar att torka ur pälsen rekommenderar vi att du efterbehandlar med Protein Treatment.

 

Då kvaliteten på pudelpälsar kan variera från hund till hund måste du välja ett schampo som passar just din päls. Om din pudels päls är i en utmärkt kondition bör du använda Herbalschampo, behöver du endast lite hjälp för att få fram den önskade pälskvaliteten kan Ti Tree eller Citronellaschampo passa bäst. För de pälsar som behöver extra hjälp för att åstakomma den önskade pälskvaliteten och stadgan prövar säkrast Strippingschampo. Man bär inte använda balsam på utställningsdagen då det kan göra pälsen för tung.

 

Då de flesta utställare väljer att bada om hunden efter utställningen rekommenderar vi ett helt annat tillvägagångssätt.

 

Underhållsbad:

Det största problemet för pudelutställare är att pälsen tovar ihop mellan utställningarna. Det lägger många extra timmar till pälsarbetet. Det bästa sättet att mildra detta problem är att ”mjukgöra” pälsen mellan utställningarna.

Shamponera först med Strippingschampo för att tvätta ur alla utställningsprodukter ur pälsen, använd sedan Lanolinschampo till andra schamponeringen. Skölj noga ur allt schampo. Behandla pälsen antingen med Protein Treatment eller Lanolinconditioner blandat med två msk Silk. Ös pälsen flera ggr med denna blandning för att försäkra dig om att hela pälsen är ordenligt genomsköljd.  Skölj endast helt lätt och torka som vanligt med fön..

 

Om du föredrar att låta din hund gå inoljad schamponera som ovan men byt ut balsam mot Matless Magic.

 


Artnr: Benämning: Lager: Delbetalning. Pris: : Antal:
01 Laser Lite information (Lägg till i Önskelista ) I lager  

Tillbaka

5-i-top